5/4/18

Γεννήθηκε το Gruppo Nero, o τομέας των Drughi Toscoliguri στην Ελλάδα

Δώδεκα χρόνια πίσω, 5 Απριλίου του 2006. Είμαστε στη Γιουβέντους του Ντελ Πιέρο, του Μπουφόν, του Νέντβεντ, του Τρεζεγκέ, του Καναβάρο και του Ιμπραΐμοβιτς.

Η Γιουβέντους του Φάμπιο Καπέλο και της τριανδρίας (Μότζι, Τζιράουντο, Μπέντεγκα) προετοιμαζόταν για τη ρεβάνς του Champions League με την Αρσεναλ. Οι πρωταθλητές Ιταλίας έπρεπε να ανατρέψουν το 2-0 του πρώτου αγώνα στο Ντέλε Αλπι.

Την ίδια ημέρα, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά από το γήπεδο και σε απόσταση από το ιστορικό κέντρο του Τορίνο όπου βρισκόταν η αποστολή της ομάδας, δύο Ελληνες επισκέφθηκαν τον πιο μεγάλο σύνδεσμο των οπαδών των μπιανκονέρι.

Εκείνη την ημέρα, για πρώτη φορά, οι Drughi του Σαν Μάρκο μάθαιναν πως στην Ελλάδα υπάρχουν οργανωμένοι της Γιουβέντους, η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Γιουβέντους. Για πρώτη φορά οι Ελληνες γνώρισαν ηγετικές μορφές της Curva Sud.

Ηταν η αρχή μιας οπαδικής σχέσης…

Με σεβασμό και σοβαρότητα, οι δύο πλευρές έχτισαν εκδρομή με την εκδρομή, σεζόν με τη σεζόν μια αληθινή φιλία που ποτέ δε βασίστηκε στα εισιτήρια αλλά στην πραγματική σχέση συγκεκριμένων ανθρώπων. Οι Drughi αγκάλιασαν το Gruppo Greco και δεν κρέμασαν απλά τα ελληνικά λάβαρα στον καλύτερο ιταλικό σύνδεσμο αλλά ύψωσαν τα ποτήρια τους με ευχή στους… Drughi Grecia. Μια κοινή σκέψη εκείνης της εποχής…

Με τον καιρό, οι Ελληνες οπαδοί γνώρισαν συνδεσμίτες και από τους υπόλοιπους τομείς των Drughi. Τους ηγέτες από το κοινό γκρουπ που κατεβάζει Τοσκάνη και Λιγκουρία, το γκρουπ από τη Ρώμη, το γκρουπ από τη Σικελία. Δημιουργήθηκαν περισσότερες φιλίες. Δυνάμωσαν και κρατήθηκαν στο πέρασμα του χρόνου. Και σήμερα είναι όπως τότε. Κάποιες και καλύτερα…

Δώδεκα χρόνια μετά, αποφασίστηκε να κατέβει στην εξέδρα ένα ελληνικό γκρουπ που θα συνεργάζεται με τους Drughi. Το Gruppo Nero ανήκει στο σύνδεσμο της Τοσκάνης και της Λιγκουρίας. Είναι ο τομέας των Drughi Toscoliguri στην Ελλάδα και θα κάνουμε τα πάντα να κρατήσουμε ψηλά τα σύμβολα των Drughi στη χώρα μας. Το αξίζουν για τον πραγματικό σεβασμό που μας έχουν δείξει όλα αυτά τα δώδεκα χρόνια.

Δώδεκα χρόνια μετά, ο δωδέκατος παίκτης της Γιούβε δυναμώνει. Στο δεύτερο διάζωμα της Curva Sud, μαζί με όλους τους Drughi, δίπλα στους ντρούγκους από την Τοσκάνη και τη Λιγκουρία θα υπάρχουν οι ελληνικές… σκιές. Eνα μεγάλο ευχαριστώ στους Drughi Toscoliguri. Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους. Μέχρι τέλους…

Il Direttivo